Un homenatge de la pintora Ester Besolí a les víctimes del maltractament


El passat dimecres 20 de març la biblioteca de l'institut J.Bau va acollir l'exposició Víctimes del Maltractament, de l'artista Ester Besolí. L’activitat, organitzada pels professors Joan Serra i Jesús Lorente, està emmarcada dins del Projecte Europeu Comenius, dedicat a la “Igualtat de Gènere”, en el que l’institut Joaquim Bau hi participa activament. Set països diferents estan treballant aquest tema de forma conjunta tot fent diverses trobades per compartir experiències i comparar els diferents resultats dels treballs realitzats.
L’exposició anava dirigida principalment als alumnes dels batxillerats artístic i humanístic però el boca orella va funcionar ràpidament i es va haver d’ampliar l’horari per tal que alumnes d’altres batxillerats també la poguessin visitar.
Ester Besolí pretén provocar en l’espectador la desesperació, la por i l’esgarrifança que senten les víctimes de la violència, i bé que ho aconsegueix. Les obres, molt dures visualment, van acompanyades d’un retall de diari en el que es reflexa un cas real de violència. Pot ser per aquest motiu, pel lligam tan directe amb la realitat de cada quadre, els alumnes van quedar molt impressionats i van “col·lapsar” l’autora amb preguntes de tot tipus que ella, molt amablement, va respondre.
L’activitat va servir també per tractar el tema a les aules i prendre consciència d’uns fets que ocupen pàgines de periòdics gairebé cada setmana.

Article de premsa escrit per la professora Laia Blanc.










Judith Lleixà